Folksam omdöme:
4/5

Folksam Kattförsäkring Recension

Folksam erbjuder flexibla och anpassade försäkringslösningar för dig och din katt så du kan känna dig trygg med att ge din katt rätt vård om den skadar sig eller blir sjuk.

Priset och omfattning varierar beroende på hur mycket du vill att försäkringen ska täcka och hur mycket du vill betala i självrisk. Bolaget erbjuder två olika nivåer av veterinärvårdsförsäkring: bas och stor. 

I vår recension sammanfattar vi allt du behöver veta om Folksam Kattförsäkring. Du hittar allmän information om försäkringen, tillägg, för- och nackdelar, erbjudanden, kundomdömen och vårt eget omdöme. 

Läs vidare om du vill veta vad kunderna och vi tycker om Folksam Kattförsäkring

Senast uppdaterad: 2024-06-01

Se andra populära kattförsäkringar

Innehållsförteckning

Folksam Ranking - Översikt

Folksam Ranking
3 av 5
4 av 5
4 av 5
3 av 5
4 av 5
Folksam omdöme
4/5

Pris Folksam

Priset för en kattförsäkring hos Folksam är alltid individuellt och beror på flera olika faktorer. Bland annat vilket val av omfattning och ersättningsbelopp du gör, vilka tillägg du tecknar och ålder på katten.

Få ett prisförslag för din katt på bolagets hemsida. 

Innehåll i Folksam Kattförsäkringar

Innehållet i Folksams kattförsäkringar skiljer sig åt beroende på vilken nivå som du väljer att teckna. Läs mer om vad de olika försäkringsnivåerna innehåller nedan. 

Folksam Stor

Folksam Stor är den mest omfattande kattförsäkring som bolaget erbjuder. Den ger utöver veterinärvård även ersättning för magnetröntgen, datortomografi, scintigrafi, mediciner, rehabilitering och viss tandvård.

Försäkringen ersätter även veterinärvård upp till 60 000 kronor. I försäkringen ingår fria samtal till Djurens vårdguide 2288. 

Ersättningsbelopp

Folksam Stor erbjuder ett ersättningsbelopp på 60 000 kronor. Beloppet är lägre än flera andra kattförsäkringar för den här försäkringsnivå. 

Innehåll Stor

Innehåll Stor
Max ersättningsbelopp
60 000 kr/år
Djurens vårdguide
Ingår
Rehabilitering
Ingår
MR & CT Röntgen
Ingår

Folksam Bas

Folksam Bas är den enklaste versionen av kattförsäkring som bolaget erbjuder. Den ersätter veterinärvård om din katt skulle bli sjuk eller skadas.

Försäkringen täcker kostnader för vård som utförs av en veterinär upp till det maximala ersättningsbeloppet samt mediciner som veterinären använder till behandlingen. 

Du kan även få ersättning för veterinärkostnader som uppstår om katten måste avlivas på grund av dolt fel samt övrig vård som genomförs av legitimerad veterinär som akupunktur.

I försäkringen ingår fria samtal till Djurens vårdguide 2288.

Ersättningsbelopp

Folksam Bas erbjuder ett ersättningsbelopp på 30 000 kronor. Det är i linje med flera andra kattförsäkringar för denna försäkringsnivå. 

Innehåll Bas

Innehåll Bas
Max ersättningsbelopp
30 000 kr/år
Djurens vårdguide
Ingår
Rehabilitering
Ingår ej
MR & CT Röntgen
Ingår ej

Tillägg Folksam

Det går att kombinera de två nivåer av veterinärvårdsförsäkring som Folksam erbjuder med flera tillägg. Bolaget erbjuder till exempel en livförsäkring som går att kombinera med de olika nivåerna för ett utökat och mer komplett skydd. Folksam erbjuder även en kattkullsförsäkring för kattuppfödare. 

Livförsäkring

Som tillägg till båda nivåerna kan du välja till en livförsäkring till din katt. Du kan då få ersättning om din katt dör eller måste avlivas till följd av sjukdom eller olycksfall. Du kan även i vissa fall få ersättning om din katt förlorar fortplantningsförmågan. 

Ersättningsbeloppet för livförsäkringen motsvarar försäkringsbeloppet och som högst kattens marknadsvärde. Marknadsvärdet på din katt motsvarar oftast inköpspriset. Du kan även öka marknadsvärdet om du meriterar din katt. 

Livförsäkringen har ingen självrisk. När din katt är sju år sänks livförsäkringsbeloppet med 20% per år. Beloppet kan dock aldrig gå under 1000 kronor. Livförsäkringen upphör att gälla när din katt blir 13 år gammal.  

Kattkullsförsäkring

Folksam erbjuder en kattkullsförsäkring som rekommenderas för dig som är kattuppfödare då det är en skräddarsydd försäkring som täcker dolda och medfödda fel som en kattunge som du sålt kan få.

Vid tecknande av en kattkullsförsäkring ingår en vanlig kattförsäkring. Försäkringen innehåller en dolda felförsäkring för de kattungar som du sålt tills de är 39 månader.

Den täcker även veterinärvårdskostnader för vård som måste uppsökas till följd av dolda fel. Kattkullsförsäkringen ger även ersättning om katten dör av eller avlivas till följd av ett dolt fel. 

Läs mer om innehållet i Folksams kattkullsförsäkring på bolagets hemsida. 

Tillägg för tandsjukdomen TR

Till Folksam Kattförsäkring Stor är det möjligt att teckna ett tillägg för tandsjukdomen TR. Du kan då få ersättning för sjukdomen med upp till 10 000 kronor per år av försäkringsbeloppet. 

Rabatter

Folksam erbjuder flera rabatter och bonusar som är listade på deras hemsida. Många erbjudanden uppdateras regelbundet och genom att hålla dig uppdaterad om de senaste rabatterna kan du spara en del pengar. Nedan har vi listat några av rabatterna. 

Kattungerabatt

Du kan få minst 30% nyteckningsrabatt för kattungar som inte fyllt ett år. 

Samlingsrabatt

Om du har ditt hem försäkrat hos Folksam så får du 10% rabatt på din kattförsäkring.

Mängdrabatt

Du får upp till 10-50% rabatt om du försäkrar 3 katter eller fler.

Kattunge birma

Karens & självrisk

För att lättare jämföra de olika kattförsäkringarna som finns på marknaden har vi sammanfattat information om vilken karenstid och självrisk som Folksam erbjuder. För fullständiga villkor och undantag se bolagets hemsida. 

Karenstid

Folksam har en karenstid om 20 dygn från och med att du tecknat försäkringen. Det innebär att du inte får ersättning för kostnad för behandling av sjukdomar som din katt drabbas av de första 20 dygnen sedan tecknandet av försäkringen. 

Självrisk

Självrisken är den del av veterinärvårdskostnaden som betalas av dig vid skada eller sjukdom hos din katt. Du bestämmer själv hur mycket du betalar i fast självrisk. 

Fast del: Du kan välja mellan beloppen 1800 kr eller 3000 kr.  

Rörlig del: Den rörliga delen tillkommer på de kostnader som överstiger den fasta delen. Den rörliga delen är 25%. 

Den fasta självrisken betalas en gång per försäkringsår oavsett antal skador.

Om din katt skadats av rovdjur eller vildsvin är självrisken 0 kronor. 

Fördelar och nackdelar

Fördelar med Folksam

Nackdelar med Folksam

Folksam Omdöme

Vårt betyg:
4/5

Folksam Omdöme

Vi kan efter vår analys konstatera att Folksam erbjuder en enkel försäkringslösning som är uppdelad i två olika nivåer. Det mest omfattande alternativet uppgår dock till det ersättningsbelopp som många konkurrenter har som mellannivå. 

Veterinärvården har en begränsad omfattning jämfört med konkurrenterna och erbjuder till exempel inte ersättning för tandsjukdomen TR. Försäkringen har även rasspecifika begränsningar. 

Bolaget erbjuder flera tillägg som bland annat inkluderar en livförsäkring och kattkullsförsäkring för uppfödare.

Folksam erbjuder ett valbart självriskbelopp för den fasta delen. Flera av konkurrenterna har mer flexibla val av självrisk. 

Försäkringen går även endast att teckna upp till sju års ålder vilket är lägre än flera konkurrenter som har åtta år som gräns. 

Folksam erbjuder flera rabatter som gör att du kan komma ner i pris. Rabatterna som bolaget erbjuder är fler än flera av konkurrenterna. 

Jämför kattförsäkring för att hitta den bästa för dig. 

Se andra populära kattförsäkringar

Kundernas erfarenhet av Folksam

Vad tycker kunderna om Folksam Kattförsäkring? Vi har gått igenom de betyg och omdömen som Folksam har fått på Trustpilot för att hitta ett svar. 

Trustpilot omdöme

Snittbetyget för Folksam på Trustpilot är 3,9 av 5. Det är ett utmärkt kundbetyg. Många av bolagets kunder har valt att lämna ett omdöme och en kommentar. Snittbetyget gäller alla försäkringar som bolaget erbjuder. 

Omdömena är fördelade på främst det högsta betyget (61%), det näst högsta betyget (21%) och det sämsta betyget (10%). Det finns många positiva kommenterar och bolaget svarar också på kommentarerna.

Vill du se mer om omdömen och kommentarer som lämnats om Folksam på Trustpilot kan du göra det här. 

Folksam omdöme trustpilot

Vår kommentar: Snittbetyget är väldigt bra och det går därför att dra en positiv slutsats om kundnöjdheten. Snittbetyget gäller dock samtliga försäkringar som bolaget erbjuder. Vårt betyg är något lägre och det beror till stor del på hur försäkringen står i jämförelse mot övriga kattförsäkringar på marknaden.

Slutsats och summering

Vår slutsats och sammanfattning av det test och den utvärdering vi gjort av Folksam Kattförsäkring visar att försäkringen är flexibel med flera tillägg.

Det maximala ersättningsbeloppet är lägre än konkurrenterna. Försäkringen inkluderar inte ersättning för tandsjukdomen TR. 

FAQ

Priset på Folksam Kattförsäkring beror bland annat på vilken omfattning och ersättningsnivå du väljer och är individuellt för dig och din katt. 

Folksam Kattförsäkring har 20 dagars karenstid. 

Ja, kattförsäkringen har rasspecifika begränsningar. 

Folksam är ett seriöst och pålitligt försäkringsbolag. Bolaget har funnits länge på den svenska marknaden och är kundägt. 

Om Folksam

Folksam är ett kundägt försäkringsbolag som skapar trygghet för sina kunder i alla skeden. Bolaget erbjuder flexibla lösningar för sina kunder och dess katt för att skapa trygghet oavsett vilket skede de befinner sig i. 

För bolagets fullständiga villkor och innehåll gällande kattförsäkringar vänligen se bolagets hemsida. 

Kontaktuppgifter till Folksam

Telefon: 0771-950 950

Öppettider skadeärenden: Vardagar 7.30-17

Öppettider övriga ärenden: Vardagar 7.30-17 och helger 9-19

Postadress:

Folksam
106 60 Stockholm