Vilka försäkringsbolag ersätter FORL / TR?

FORL / TR

Tandsjukdomen TR eller FORL som den tidigare kallades är en vanlig sjukdom hos katter. Eftersom sjukdomen är relativt vanlig bland katter kan det vara värt att se över om det försäkringsbolag som du väljer att teckna en kattförsäkring hos ersätter sjukdomen. I den här artikeln går vi igenom vilka försäkringsbolag som ersätter FORL / TR för närvarande. 

Vilka kattförsäkringar ersätter FORL / TR?

Försäkringsbolaget Lassie ersätter tandsjukdomen FORL / TR för din försäkrade katt oavsett vilken försäkringsnivå som du tecknar hos bolaget. Lassie erbjuder därför de bästa villkoren på marknaden gällande sjukdomen för närvarande. 

Även hos Svedea ingår ersättning för tandsjukdomen FORL för alla nivåer förutsatt att din katt varit försäkrad hos bolaget sedan före två års ålder. Även försäkringsbolagen If ersätter FORL för alla nivåer. 

Det finns också flera försäkringsbolag som ersätter FORL men då endast om du tecknar de mest omfattande nivåerna av kattförsäkringarna. Det gäller till exempel för Agria, Trygg Hansa och Sveland

lassie logga
5/5
Lassie Kattförsäkring

Hur vet jag om min försäkring inkluderar ersättning för FORL / TR?

Det framgår i försäkringsbolagens villkor om den försäkring som du tecknat för din katt ersätter FORL / TR. Vissa försäkringsbolag ersätter sjukdomen som standard medan andra ersätter sjukdomen för vissa specifika nivåer.

Det finns också försäkringsbolag som ger dig möjlighet att komplettera din försäkring med ett tillägg som inkluderar ersättning för sjukdomen. 

Vad innebär det om mitt försäkringsbolag inte ersätter FORL / TR?

Om ditt försäkringsbolag inte ersätter sjukdomen FORL / TR så framgår det i villkoren. Då står det oftast under begränsningar eller undantag. 

Att försäkringsbolaget inte ersätter sjukdomen innebär att du inte får ersättning om din katt skulle få tandsjukdomen. Det innebär att du själv behöver betala de veterinärkostnader som kan uppstå om din katt behöver söka vård för sina besvär.

Hur mycket ersättning kan man få från försäkringsbolagen för TR / FORL?

Hur mycket som du kan få i ersättning för FORL / TR från försäkringsbolagen beror på vilket försäkringsbolag som du tecknat en försäkring hos. 

Vissa försäkringsbolag inkluderar ersättning för sjukdomen i det maximala ersättningsbeloppet medan andra har ett tak på hur mycket ersättning som du kan få för just det besväret.

Det framgår i villkoren hur ditt försäkringsbolag ersätter sjukdomen. 

Läs mer i vår jämförelse av alla försäkringsbolag för att se vilken som är bästa kattförsäkring 2023.

Se även