Hedvig kattförsäkring logo
Hedvig omdöme:
5/5

Hedvig Kattförsäkring Recension

Hedvig Kattförsäkring är en ny djurförsäkring som erbjuder det ett av de högsta ersättningsbeloppen på den svenska marknaden. 

I vår fullständiga recension och undersökning av Hedvig har vi testat och sammanfattat allt du behöver veta om kattförsäkringen. Här hittar du allmän information om försäkringen, aktuella erbjudanden, fördelar och nackdelar, konsumenternas erfarenheter och slutligen Hedvig omdöme. 

Hedvig Kattförsäkring erbjuder en modern försäkring där du samlar allt i en app. Det är också möjligt att välja mellan tre olika nivåer: Basic, Standard och Premium beroende på vilket skydd du behöver. Nivån Premium erbjuder för närvarande ett av de högsta ersättningsbeloppen på marknaden. 

Läs vidare i vår omfattande recension om vad vi och kunderna tycker om Hedvig Kattförsäkring och varför vi tycker Hedvig erbjuder en av de bästa kattförsäkringarna 2024.

Senast uppdaterad: 2024-06-01

Innehållsförteckning

Hedvig Ranking - Översikt

Hedvig Ranking
Ersättningsbelopp
5 av 5
Tillägg
4 av 5
Pris
4 av 5
Karens
5 av 5
Självrisk
5 av 5
Hedvig omdöme
5/5

Hedvig pris

Priset på Hedvig Kattförsäkring beror på flera faktorer som till stor del är individuella. Det beror bland annat på vilken ras du vill försäkra, vilken omfattning du vill ha och ersättningsnivå. 

Se ditt pris här: 

Innehåll i Hedvig Kattförsäkringar

Hedvig Kattförsäkring går att teckna för tre olika nivåer: Premium, Standard och Basic. Vi har samlat mer information om de olika nivåerna och deras innehåll. 

Hedvig Premium

Hedvig premium är den mest omfattande kattförsäkringen som bolaget erbjuder. Försäkringsnivån har för närvarande ett av de högsta ersättningsbeloppen i Sverige på maximalt 160 000 kronor per år. 

Förutom att ersättningsbeloppet för veterinärvård är ett av de högsta i Sverige erbjuder försäkringen dessutom ett omfattande innehåll som täcker MR & CT Röntgen, medicin och rehabilitering. 

Med försäkringen får du obegränsade samtal till FirstVet och dessutom möjlighet till en årlig hälsokontroll för din katt. 

I försäkringsnivån Premium ingår också en livförsäkring för din katt. 

Ersättningsbelopp Premium

Hedvig Kattförsäkring Premium erbjuder ett ersättningsbelopp på maximalt 160 000 kronor per år. Det är ett av de högsta ersättningsbeloppen som erbjuds på den svenska marknaden. 

Innehåll Premium

Innehåll Premium
Max ersättningsbelopp
160 000 kr/år
FirstVet
Ingår
Rehabilitering
10 000 kr/år
MR & CT Röntgen
Ingår

Hedvig Standard

Hedvig Standard är ett enklare alternativ än Premium men har fortfarande ett omfattande innehåll som bland annat inkluderar ersättning för dolda fel, rehabilitering och medicin. 

Med nivån Premium kan du få ersättning för veterinärvård för flera skador och sjukdomar som din katt kan råka ut för till ett maximalt ersättningsbelopp på 60 000 kronor per år. 

Det ingår dessutom obegränsade samtala till den digitala veterinären FirstVet och en årlig hälsokontroll. 

Ersättningsbelopp Standard

Hedvig Kattförsäkring Standard erbjuder ett ersättningsbelopp på maximalt 60 000 kronor per år. Ersättningsbeloppet är högre än flera av konkurrenterna för den här försäkringsnivån.

Innehåll Standard

Innehåll Standard
Max ersättningsbelopp
60 000 kr/år
FirstVet
Ingår
Rehabilitering
6 000 kr/år
MR & CT Röntgen
Ingår

Hedvig Basic

Hedvig Basic är den minst omfattande och enklaste nivån som bolaget erbjuder. Försäkringen ger ett grundläggande skydd för din katt och möjlighet till ett maximalt ersättningsbelopp på 30 000 kronor per år. 

Försäkringsnivån Basic ersätter bland annat ersättning för veterinärvård, dolda fel och möjlighet till en årlig hälsokontroll. Det ingår också obegränsade samtal till FirstVet. 

Ersättningsbelopp Basic

Hedvig Kattförsäkring Basic erbjuder ett ersättningsbelopp på maximalt 30 000 kronor per år. Jämfört med andra kattförsäkringar i Sverige och i vår jämförelse är beloppet i linje med dem. 

Innehåll Basic

Innehåll Basic
Max ersättningsbelopp
30 000 kr/år
FirstVet
Ingår
Rehabilitering
Ingår ej
MR & CT Röntgen
Ingår ej

Jämför innehåll

Hedvig erbjuder en av de bästa kattförsäkringarna på marknaden med ett omfattande skydd för din katt.

Det är främst sex punkter som vi tycker skiljer Hedvigs kattförsäkring från andra i vår jämförelse: 

Tillägg Hedvig

Hedvig erbjuder för närvarande inga tillägg till sin kattförsäkring. I de olika nivåernas vanliga innehåll ingår dock flera av de tillägg som konkurrenterna erbjuder. 

Hos Hedvig får du därför ett mer omfattande innehåll som standard men det innebär också att du inte har möjlighet att påverka innehållet i samma utsträckning. I nivån Premium ingår till exempel en livförsäkring.

Ersättning för tandsjukdomen TR (FORL) inkluderas dock inte i någon nivå och är heller inte möjlig att lägga till. 

Livförsäkring (ingår i Premium)

Hedvig Premium inkluderar en livförsäkring för din katt. Det innebär att du kan få ersättning om din katt skulle avlida till följd av en sjukdom eller olycka. 

Med försäkringen baseras ersättningsbeloppet på kattens marknadsvärde men det kan maximalt uppgå till 30 000 kronor. 

Försäkringen kan också betalas ut om ditt djur blir stulet eller försvinner och inte återfinns inom 30 dagar. Livförsäkringen gäller utan självrisk.

Rabatter

Hedvig ger dig som kund möjlighet att sänka din månadskostnad med Hedvig Forever. Det innebär att du genom att rekryterar nya medlemmar till bolaget sänker din och din rekryts premie. 

Rabatterna uppdateras regelbundet och för fullständiga villkor och rabatter se bolagets hemsida. 

Hedvig Forever

Hedvig Forever är ett sätt för dig att sänka din premie hos bolaget genom att bjuda in vänner att bli kunder. När du rekryterar nya medlemmar sänker du både ditt pris och din väns pris med 10 kronor rabatt på premien varje månad. 

Eurobonus

Kunder hos Hedvig har möjlighet att tjäna poäng med SAS lojalitetsprogram Eurobonus. 

kattungar i en korg

Karens & självrisk

Karens och självrisk är två delar som är bra att se över i försäkringsbolagens villkor. Nedan har vi sammanfattat information om den karenstid och självrisk som Hedvig erbjuder. 

Karens

Hos Hedvig är det 6 månaders karenstid som gäller från det att försäkringen tecknas för sjukdomsfall som inträffar under försäkringstiden. Det finns dock en del undantag när karenstiden inte gäller. Det gäller till exempel om du utför en veterinärbesiktning utan anmärkning inom 30 dagar efter att försäkringen startas. Då kan karenstiden upphävas.

Ingen karenstid gäller även om katten har haft en likvärdig försäkring hos ett annat försäkringsbolag och varit oavbrutet försäkrad. 

Ingen karenstid gäller också om din katt försäkras innan 18 veckors ålder. Det förutsätter att din katt har ett veterinärintyg utan anmärkning. 

Självrisk

Hedvig ger dig möjlighet att välja en fast självrisk på 0 kr, 2500 kr eller 3500 kr beroende på vilken försäkringsnivå som du väljer. Bolaget har också en rörlig självrisk på 15-25% beroende på nivå. 

Hedvig erbjuder en av de längsta självriskperioderna på marknaden som innebär att du endast betalar den fasta självrisken en gång per försäkringsår (12 månader). 

Fördelar och nackdelar

Fördelar med Hedvig

Nackdelar med Hedvig

Hedvig Omdöme

Vårt betyg:
5/5

Hedvig Omdöme

Hedvig Kattförsäkring får efter vårt test och recension 5 av 5. Det innebär att bolaget får det högsta möjliga betyget och erbjuder en av de bästa kattförsäkringarna i vår jämförelse. 

Den mest omfattande försäkringsnivån som bolaget erbjuder har ett av de högsta ersättningsbeloppen i Sverige. Dessutom erbjuder samtliga kattförsäkringar som bolaget erbjuder längst självriskperiod, möjlighet till en årlig hälsokoll och möjlighet för dig som kund att sänka din premie med Hedvig Forever. 

Hedvig erbjuder en livförsäkring som ingår i den med omfattande nivån Premium. Försäkringen går dock inte att teckna till andra nivåer vilket flera andra försäkringsbolag på marknaden erbjuder. Livförsäkringen har också ett maximalt tak för ersättningsbeloppet vilket flera andra konkurrenter inte har. 

Ingen av de försäkringsnivåer som Hedvig erbjuder inkluderar ersättning för tandsjukdomen TR. Flera andra konkurrenter på marknaden ersätter sjukdomen eller ger dig möjlighet att teckna ett tillägg som täcker sjukdomen. 

Kattförsäkringen har också begränsningar för vissa kattraser. Det finns andra försäkringsbolag på marknaden som inte har några begränsningar beroende på ras

Självriskperioden som Hedvig erbjuder är den längsta på marknaden. Karenstiden är möjlig att få till ingen karenstid. Det är lägre än flera av konkurrenterna. 

Med Hedvig Forever har du möjlighet att påverka priset på din månadskostnad hos bolaget. Jämfört med andra hundförsäkringar på den svenska marknaden är erbjudandet unikt. 

Hedvigs omdöme blir efter vår analys det högsta: 5 av 5. 

Omdömet är avrundat till närmsta heltal. 

Jämför kattförsäkringar här och läs mer om hur Hedvig står sin mot andra försäkringsbolag i vår jämförelse. 

Kundernas erfarenhet av Hedvig

Hedvig som försäkringsbolag har fått goda omdömen från sina kunder. Vi har valt att titta närmare på de betyg och omdömen som Hedvig har fått på Trustpilot. 

Trustpilot omdöme

Hos Trustpilot har Hedvig fått omdömet utmärkt. Fördelningen mellan betygen är till stor del fördelat på det högsta (85%), näst högsta (5%) och det lägsta betyget (8%). Betygen och omdömena på Trustpilot gäller dock alla försäkringar som bolaget erbjuder. Det finns för närvarande väldigt få kommenterar om de djurförsäkringar som bolaget erbjuder eftersom erbjudandet är nytt. 

Vill du läsa mer om de kommentarer som lämnats hos bolaget hos Trustpilot kan du göra det här

Hedvig omdöme trustpilot

Vår kommentar: Betygen är väldigt bra och ger oss en tydlig indikation på att kunderna är nöjda med försäkringsbolaget. Det finns dock väldigt få kommentarer om djurförsäkringen än så länge och går därför inte att dra någon slutsats om just den försäkringen.

Då passar Hedvig dig

Hedvig passar dig som vill ha en modern och omfattande kattförsäkring. Med försäkringen kan du enkelt anmäla felen direkt i en app. Du har också möjlighet att sänka din premie.

Den mest omfattande kattförsäkringen som bolaget erbjuder har erbjuder ett av de högsta ersättningsbeloppen på marknaden och inkluderar även en livförsäkring för din katt. Försäkringen har dock begränsningar för vissa raser och ersätter bland annat inte tandsjukdomen TR. 

Den bästa kattförsäkringen för dig och din katt beror på ert behov och flera individuella faktorer som bara ni kan ta ställning till. 

Slutsats och summering

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att Hedvig erbjuder en av de bästa kattförsäkringarna på den svenska marknaden 2024 i vår jämförelse. 

FAQ

Hos Trustpilot har Hedvig fått utmärkta omdömen. Det tyder på att kunderna är nöjda med försäkringsbolaget. 

Priset på Hedvig Kattförsäkring beror på flera faktorer och varierar bland annat beroende på vilken ersättningsnivå som du väljer.

Ja, kattförsäkringen har rasspecifika begränsningar. 

Hedvig är ett seriöst och pålitligt försäkringsbolag. Företaget har fått utmärkta omdömen hos sina kunder. 

Djurförsäkringar är en ny typ av försäkring som bolaget erbjuder. Det innebär att många kanske inte känner till det försäkringserbjudandet så bra ännu. Försäkringsbolaget grundades 2017 och är därför relativt nytt i sin helhet. 

Bolaget står under Finansinspektionens tillsyn som distributör av försäkringar i enlighet med lagen. 

De kundomdömen och tester som gjorts på försäkringsbolaget visar på goda resultat. 

Hedvig kattförsäkring logo

Om Hedvig

Hedvig grundades 2017 och är därför ett relativt nytt försäkringsbolag på den nordiska marknaden. Bolagets mål är att skapa en god service för sina medlemmar. Hedvig är ett av de snabbast växande försäkringsbolagen i Norden. Bolaget har för närvarande över 100 000 kunder. 

Bolaget erbjuder hemförsäkringar, olycksfallsförsäkringar, bilförsäkringar och djurförsäkringar. Djurförsäkringarna gäller för hundar och katter och är den senaste lanseringen som bolaget har gjort.

Bolaget erbjuder dessutom en digital lösning för sina medlemmar i form av en app. I appen kan du enkelt följa dina försäkringar och anmäla ett problem som uppstår.

För bolagets fullständiga villkor och innehåll gällande hundförsäkringar vänligen se bolagets hemsida. 

Kontaktuppgifter till Hedvig

Telefon: 010-45 99 200

e-post: [email protected]

Öppettider: Måndag till fredag 9-16