ICA logo
ICA omdöme:
4/5

ICA Kattförsäkring Recension

ICA Kattförsäkring är en enkel, prisvärd och komplett kattförsäkring för veterinärvård som innehåller det mesta för att du och din katt ska ha en trygg tillvaro och undvika plötsligt höga kostnader.

Vi har i vår recension sammanfattat allt du behöver veta om ICA Kattförsäkring. Här hittar du allmän information om kattförsäkringen, för- och nackdelar, information om tillägg, kundomdömen och slutligen vårt eget omdöme.

Kattförsäkringen består av både en veterinärvårdsförsäkring och rehabilitering. Den inkluderar även ersättning för receptbelagd medicin om din katt blir sjuk eller skadad. 

Bolaget erbjuder även en del tilläggsförsäkringar som kan tecknas för ett mer omfattande skydd för din katt, bland annat en livförsäkring. 

Läs vidare om du vill veta vad vi och kunderna tycker om ICA Kattförsäkring.

Senast uppdaterad: 2024-06-01

Se andra populära kattförsäkringar

Innehållsförteckning

ICA Ranking - Översikt

ICA Ranking
4 av 5
3 av 5
4 av 5
4 av 5
3 av 5
ICA omdöme
4/5

ICA Kattförsäkring pris

Priset på ICA kattförsäkring är individuellt och varierar beroende på flera olika faktorer.

Priset beror bland annat på vilken omfattning och ersättningsnivå som du väljer. Det beror också på vilken kattras du vill försäkra, var du bor och hur gammal din katt är.  

Se bolagets hemsida för ett prisförslag för din katt. 

Innehåll i ICA Kattförsäkringar

ICA erbjuder en veterinärvårdsförsäkring för katter som går att teckna med två olika försäkringsbelopp. Läs mer nedan om innehållet i försäkringen. 

Veterinärvårdsförsäkring

ICA veterinärvårdsförsäkring är en prisvärd och komplett kattförsäkring som ersätter din katts veterinärvård vid skada eller sjukdom. Bolaget erbjuder fyra olika versioner av veterinärvårdsförsäkringen där du själv väljer vilket maximalt ersättningsbelopp du kan erhålla. 

Försäkringsskyddet ersätter veterinärkostnader och receptbelagda mediciner om din katt skulle bli sjuk eller skadad. Försäkringen inkluderar även en dolda felförsäkring. 

Självriskperioden är 130 dagar och bolaget erbjuder både en fast och rörlig självrisk. I försäkringen ingår även kostnadsfria besök hos den digitala veterinären FirstVet.

Du kan även få ersättning för tandsjukdomen TR förutsatt att din katt varit oavbrutet försäkrad hos bolaget före två års ålder. 

Slutligen erbjuder ICA Kattförsäkring även fri flytträtt, vilket innebär att du kan byta till deras försäkring även om din katt varit sjuk eller skadad tidigare, förutsatt att den är fullt återställd. 

Ersättningsbelopp

ICA erbjuder en veterinärvårdsförsäkring med fyra olika ersättningsbelopp: 30 000, 60 000, 90 000 och 150 000 kronor. Det maximala ersättningsbeloppet är lägre än flera andra kattförsäkringar. 

Innehåll

Innehåll
Max ersättningsbelopp
150 000 kr/år
FirstVet
Ingår
Rehabilitering
6 000 kr/år
MR & CT Röntgen
Ingår

Tillägg ICA

ICA Kattförsäkring som gäller för veterinärvård går att kombinera med ett tillägg för livförsäkring för att utöka ditt skydd ytterligare. Veterinärvårdsförsäkringen kombinerat med livförsäkringen är den mest omfattande försäkringen som ICA erbjuder. 

Livförsäkring

Bolaget erbjuder en livförsäkring som tilläggsförsäkring som ger dig ersättning om din katt måste avlivas eller dör. Det går att försäkra katten för mellan 1000 kronor till maximalt 15 000 kronor.

Livförsäkringsbeloppet sänks från det år katten fyllt åtta år med 20% årligen. Beloppet kan dock aldrig bli lägre än 1000 kronor. Försäkringen upphör att gälla från och med det år då katten fyllt 13 år. 

Livförsäkringen gäller utan självrisk. 

Rabatter

ICA listar aktuella rabatter på sin hemsida. Nedan listar vi några av de rabatter på kattförsäkringar som ICA erbjuder. Rabatterna uppdateras regelbundet och för fullständiga villkor och rabatter se bolagets hemsida. 

ICA-bonus

Som stammis hos ICA får du bonus för hela försäkringskostnaden. Stammis innebär att du har ett bonuskort eller något av ICA Bankens bankkort. Bonusen blir sedan till poäng som du kan använda och handla för i din ICA butik.

kattunge

Karens & självrisk

Att se över både vilken karenstid och självrisk som försäkringsbolagen erbjuder är två viktiga punkter att jämföra vid val att kattförsäkring. Nedan har vi har därför sammanfattat den informationen för att underlätta för dig. 

Karenstid och fri flytträtt

ICA erbjuder en karensfri kattförsäkring när du byter från ett annat försäkringsbolag till ICA. Det innebär att din katt är försäkrad mot både sjukdomar och olyckor från och med första dagen.

Om din katt är oförsäkrad när du tecknar en försäkring hos bolaget gäller 15 dagars karenstid för sjukdomar och ingen karenstid för olycksfall. 

Bolaget erbjuder även fri flytträtt vilket innebär att du kan byta till ICA Kattförsäkring även om din katt varit sjuk eller skadad tidigare. Det enda kravet är att din katt är fullt återställd vid tecknande av försäkringen. 

Självrisk

Självrisken är den del av veterinärvårdskostnaden som betalas av dig vid skada eller sjukdom hos din katt. Du kan själv välja belopp på självrisken när du tecknar försäkringen. Bolaget erbjuder både en fast och rörlig del. 

Fast del: Du kan välja mellan beloppen 1500 kr, 5000 kr eller 3500 kr. 

Rörlig del: Den rörliga delen tillkommer på de kostnader som överstiger den fasta delen. Du kan välja antingen 15% eller 25%. 

Den kostnad som du betalar både för den fasta och den rörliga självrisken påverkar priset på försäkringen. En högre självrisk ger ett lägre pris och tvärtom. 

ICA erbjuder en självriskperiod på 130 dagar räknat från första veterinärbesöket. Under denna period behöver du bara betala den fasta självrisken en gång. Den rörliga självrisken betalar du vid varje skadetillfälle. 

Fördelar och nackdelar

Fördelar med ICA

Nackdelar med ICA

ICA Kattförsäkring Omdöme

Vårt betyg:
4/5

ICA Kattförsäkring Omdöme

Vi har gjort en helhetsbedömning av ICA Kattförsäkring och kan konstatera att det är en enkel, flexibel och prisvärd kattförsäkring, framför allt för dig som har en huskatt/blandras.  

Bolaget erbjuder fyra olika val av försäkringsbelopp. Det maximala försäkringsbeloppet är lägre än flera konkurrenter.

Bolaget erbjuder även en livförsäkring som går att teckna för ett mer omfattande skydd. Livförsäkringen täcker dock endast upp till 15 000 kronor. Flera av de konkurrerande försäkringsbolagen ersätter marknadsvärdet för din raskatt vilket kan vara högre än 15 000 kronor. 

En fördel med ICA Kattförsäkring är att den erbjuder fri flytträtt vilket inte alla konkurrenter gör. Självriskperioden är 130 dagar vilket är i linje med flera av konkurrenterna. 

ICA erbjuder även ICA-bonus för försäkringskostnaden som du sedan kan använda i butikerna. Jämfört med konkurrenterna skulle bolaget dock kunna erbjuda fler rabatter. 

Vill du veta mer om hur ICA står sig mot övriga kattförsäkringar på marknaden? Se mer här om vilken som är den bästa kattförsäkringen

Se andra populära kattförsäkringar

Kundernas erfarenhet av ICA

Vi har tittat närmare på de betyg och omdömen som ICA Försäkring har fått på Trustpilot för att se vad kunderna tycker om försäkringen. 

Trustpilot omdöme

ICA Försäkring har fått ett medelbetyg på 4,0/5. Omdömena är relativt många på Trustpilot. De avser alla försäkringar som ICA Försäkring erbjuder. Det finns alltså inget betyg specifikt för kattförsäkringen. 

Omdömena är till stor del fördelade på det högsta betyget (51%), det näst högsta betyget (19%) och det lägsta betyget (17%). 

Vill du se de kundomdömen och kommentarer som lämnats om ICA på Trustpilot kan du göra det här

ica försäkring omdöme trustpilot

Vår kommentar: Betygen kan ge en bild över kundupplevelsen för ICA Försäkring som bolag. Snittbetyget indikerar en bra kundupplevelse. Det gäller som sagt alla försäkringar som bolaget erbjuder och inte specifikt försäkringen för katter.

Slutsats och summering

Vår slutsats och summering av den utvärdering och det test som vi genomfört av ICA Kattförsäkring visar på prisvärd och enkel försäkring som framför allt passar blandraser.

Flera av de andra kattförsäkringarna på marknaden erbjuder en mer omfattande kattförsäkring och ett högre ersättningsbelopp. 

FAQ

Priset på ICA Kattförsäkring är individuellt och beror på delvis vilken omfattning och ersättningsnivå du väljer. 

Nej, ICA har en karensfri försäkring utan karenstid. 

Ja, kattförsäkringen har rasspecifika begränsningar. 

ICA är ett seriöst och pålitligt bolag. Bolaget har funnits länge och erbjuder försäkringar till flera olika specialområden.   

ICA logo

Om ICA

ICA Försäkring är en del av ICA Gruppen som erbjuder ett komplett utbud av banktjänster och däribland försäkringar för en tryggare vardag för dig och din familj.

Bolaget erbjuder bland annat hemförsäkring, bilförsäkring, olycksfallsförsäkring, djurförsäkring, reseförsäkring och låneskydd.

För bolagets fullständiga villkor och innehåll gällande kattförsäkringar vänligen se bolagets hemsida. 

Kontaktuppgifter till ICA

Telefon: 033-47 47 90

Öppettider: vardagar 8-17.30

Postadress:

ICA Försäkring AB

Box 4075 Solna