If omdöme:
4/5

If Kattförsäkring Recension

If Kattförsäkring erbjuder tre olika försäkringslösningar: Katt, Stor Katt och Stor+ Katt som har olika omfattning och pris. Samtliga nivåer täcker kostnader vid veterinärvård men till olika omfattning.

Det går även att lägga till tilläggsförsäkringar för att komplettera skyddet ytterligare bland annat för användbarhet och livförsäkring.  

I vår recension har vi sammanfattat allt du behöver veta om If Kattförsäkring. Du hittar allmän information om kattförsäkringen, rabatter, fördelar och nackdelar med försäkringen, kundomdömen och slutligen vårt eget omdöme. 

Läs vidare om du vill veta vad kunderna och vi tycker om If Kattförsäkring.  

Senast uppdaterad: 2024-06-01

Se andra populära kattförsäkringar

Innehållsförteckning

If Ranking - Översikt

If Ranking
3 av 5
4 av 5
4 av 5
4 av 5
3 av 5
If omdöme
4/5

Pris If Kattförsäkring

Priset på If Kattförsäkring är alltid individuellt. Det beror på flera olika faktorer som bland annat omfattning, ersättningsbelopp, kattens ålder och vilken kattras den tillhör.

Se bolagets hemsida för att få ett prisförslag för din katt.  

Innehåll i If Kattförsäkringar

If erbjuder flera försäkringar för katter. Innehållet och omfattningen skiljer sig mellan försäkringarna. Läs mer nedan för mer information om vad försäkringarna innehåller.  

If Stor och Stor+ Katt

If erbjuder två nivåer som är mer omfattande än den enkla nivån Katt. Dessa har i princip samma innehåll och det enda som skiljer dem åt är det maximala ersättningsbeloppet.

För nivån Stor Katt är det maximala ersättningsbeloppet 60 000 kr/år och för Stor+ Katt är det maximala ersättningsbeloppet 90 000 kr/år. 

Försäkringsnivåerna täcker förutom allt som nivån Katt erbjuder även ersättning för receptbelagd medicin, rehabilitering och resor till veterinär.

Båda försäkringsnivåerna går att komplettera med en livförsäkring eller tillägg för användbarhet för ett utökat skydd. 

I försäkringarna ingår även tre kostnadsfria besök hos den digitala veterinären FirstVet. Det ingår dessutom gratis rådgivning med bolagets tjänst Kattsnacket. 

Ersättningsbelopp

De maximala ersättningsbeloppen ligger på 60 000 kronor per år för nivån Stor och 90 000 kronor per år för nivån Stor+. Beloppet är lägre än flera konkurrenters kattförsäkringar för samma nivåer. 

Innehåll

Innehåll
Max ersättningsbelopp
90 000 kr/år
FirstVet
3 ggr/år
Rehabilitering
12 000 kr/år
MR & CT Röntgen
Ingår

If Katt

Katt är bolagets enklaste nivå av kattförsäkring och omfattar ersättning för kostnader av veterinärvård till följd av olycka och sjukdom.

Försäkringen täcker bland annat magnetkameraundersökning, dolda fel och tandsjukdomen FORL/TR. Det går att komplettera försäkringen med en livförsäkring och en tilläggsförsäkring för användbarhet för ytterligare skydd. 

Du kan även teckna ersättning på denna nivå enbart för veterinärvärd till följd av olycksfall. Försäkringen heter då Veterinärvård Olycksfall. Se bolagets hemsida för mer information.  

I försäkringen ingår även tre kostnadsfria besök hos den digitala veterinären FirstVet. Det ingår dessutom gratis rådgivning med bolagets tjänst Kattsnacket.  

Ersättningsbelopp

If Katt erbjuder ett maximalt ersättningsbelopp på 30 000 kronor per år. Ersättningsbeloppet är detsamma som flera konkurrenters kattförsäkringar. 

Innehåll Katt

Innehåll Katt
Max ersättningsbelopp
30 000 kr/år
FirstVet
3 ggr/år
Rehabilitering
Ingår ej
MR & CT Röntgen
Ingår

Tillägg If

If erbjuder flera olika tilläggsförsäkringar som du kan komplettera samtliga nivåer av veterinärvård med för att utöka skyddet ytterligare. Bolaget erbjuder bland annat en livförsäkring, en försäkring för användbarhet och en specialanpassad försäkring för kattuppfödare. 

Livförsäkring

Till samtliga försäkringsnivåer går det att välja till en livförsäkring som innebär att du får ersättning om din katt skulle dö eller måste avlivas till följd av sjukdom eller skada. Försäkringen gäller också om någon skulle stjäla din katt i samband med utställning.

Ersättningsbeloppet uppgår till marknadsvärdet för din katt, dock högst försäkringsbeloppet. Beloppet sänks årligen med 20% från 7 års ålder och upphör att gälla vid 12 års ålder.

Försäkringen kan endast tecknas för raskatter och livförsäkringen gäller utan självrisk. 

Användbarhet

Försäkringen är ett tillägg som kan ge dig ersättning om din katt inte kan användas i avel. Ersättningsbeloppet kan då gå upp till hela livförsäkringsbeloppet och förutsätter att din katt är försäkrad som avelskatt.

Det förutsätter även att din katt tidigare varit avelsduglig och att den är yngre än 6 år. Försäkringen gäller även för avelskatter som tas ur avel tillföljd av HCM om föräldrarna är negativt testade. 

Försäkring för kattuppfödare

Bolaget erbjuder en speciell försäkring för dig som är uppfödare. Du kan dels välja hur omfattande försäkringen ska vara med nivåerna: Katt, Stor Katt och Stor+ Katt. Se innehåll och omfattning under Kattförsäkring.

Det finns även två tilläggsförsäkringar för uppfödare: Dolda felförsäkring och Användbarhet. För mer information och fullständiga villkor se bolagets hemsida. 

Rabatter

Bolaget erbjuder flera olika typer av rabatter på sin hemsida. Nedan listar vi några av de rabatter som If erbjuder för kattförsäkringar. Rabatterna uppdateras regelbundet och för fullständiga villkor och rabatter se bolagets hemsida. 

Kattungerabatt

Du får 20% i kattungerabatt första året om du försäkrar katten innan den fyllt ett år. 

Uppfödarrabatt

En dolda felförsäkring vartannat år ger dig 20% rabatt.

Kattunge

Karens & självrisk

Vi har sammanfattat bolagets information gällande självrisk och karenstid för att underlätta för dig i din jämförelse av kattförsäkringar. 

Karenstid

Bolaget har en karenstid på 20 dygn när du tecknar en ny försäkring eller ökar ersättningsbelopp. Det innebär att du under denna tid endast kan få ersättning om din katt råkar ut för en olycka som kräver veterinärvård. 

Självrisk

Försäkringarna har en självrisk som dels består av en fast del och dels en rörlig del. En högre självrisk ger ett lägre pris på försäkringen. 

Fast del: Du kan välja mellan beloppen 1500 kr eller 1900 kr.  

Rörlig del: Den rörliga delen tillkommer på de kostnader som överstiger den fasta delen. Bolaget har en rörlig självrisk på 15%. 

If erbjuder en självriskperiod på 125 dagar räknat från första veterinärbesöket om du har en fast och rörlig självrisk. Om du endast har en fast självrisk erbjuder bolaget en självriskperiod på 100 dagar. 

Ingen självrisk gäller för livförsäkring, tillägg för användbarhet och rovdjursskada. 

Fördelar och nackdelar

Fördelar med If

Nackdelar med If

If Omdöme

Vårt betyg:
4/5

If Omdöme

If erbjuder en flexibel och omfattande kattförsäkring som kan tecknas på tre olika nivåer baserat på vilket pris du vill betala och vill omfattning du behöver. Det maximal ersättningsbeloppet är dock lägre än flera av konkurrenterna. 

Ersättningsbeloppet för veterinärvård för nivå Katt och Stor Katt minskar med kattens ålder om du endast har en fast självrisk. Många av konkurrenterna har ett ersättningsbelopp som inte minskar med kattens ålder. 

Något som särskiljer If från konkurrenterna är att du i veterinärvårdsbeloppet även kan få ersättning för veterinärvårdsresor. Försäkringen täcker kostnader för tandsjukdomen TR/FORL för alla nivåer. 

Bolaget erbjuder även flera tillägg som kan tecknas för ytterligare skydd. Livförsäkringen gäller dock endast för raskatter och ersätter marknadsvärdet för katten. Flera av konkurrenterna erbjuder livförsäkring för huskatter/blandraser. 

If erbjuder även en omfattande kattförsäkring som är specialanpassad för kattuppfödare. 

Självriskperioden är 125 dagar vilket är lägre än flera konkurrenter. Karenstiden är 20 dygn vilket är i linje med flera av konkurrenterna. 

Se mer här om vilken som är den bästa kattförsäkring

Se andra populära kattförsäkringar

Kundernas erfarenhet av If

Vad har kunderna satt för omdöme på If Kattförsäkring? Vi har tittat på de omdömen som If har fått på Trustpilot för att svara på frågan. 

Trustpilot omdöme

Snittbetyget för If Skadeförsäkring på Trustpilot är 4,4 av 5. If har således fått utmärkta betyg och omdömen. Omdömena gäller för alla försäkringar som bolaget erbjuder. 

Omdömena är fördelade på främst det högsta betyget (75%), det näst högsta betyget (14%) och det sämsta betyget (7%). Kommentarerna är främst positiva och många har lämnat ett bra betyg. 

Vill du se mer om omdömen och kommentarer som lämnats om If på Trustpilot kan du göra det här

If omdöme trustpilot

Vår kommentar: Det går att dra en slutsats om att kunderna är nöjda från det höga betyget som bolaget erhållit eftersom det är så många som lämnat omdöme.

Slutsats och summering

För att summera If Kattförsäkring är det är en flexibel försäkring med nöjda kunder och flera tillgängliga tillägg. 

Flera av de tillägg som bolaget erbjuder ingår i flera av konkurrenternas veterinärvårdsförsäkringar. Det maximala ersättningsbeloppet är också lägre än flera av konkurrenterna.

FAQ

Priset på If Kattförsäkring är individuellt för dig och din katt. Det beror på flera olika faktorer.

If erbjuder en karenstid på 20 dygn när du nytecknar en försäkring eller ökar ersättningsbelopp.

Ja, kattförsäkringen har rasspecifika begränsningar. 

If är ett seriöst och pålitligt försäkringsbolag. Bolaget är ledande i Norden på sakförsäkringar. 

Om If

If ägs av Sampokoncernen och är det ledande sakförsäkringsbolaget i Norden. Bolaget har verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Baltikum. Bolaget erbjuder försäkringslösningar för både företag och privatpersoner.  

För bolagets fullständiga villkor och innehåll gällande kattförsäkringar vänligen se bolagets hemsida. 

Kontaktuppgifter till If

Telefon: 0770-117 177

Öppettider: Vardagar 8.00-17.30

Postadress:

If Skadeservice
Privat P100
106 80 Stockholm