Byta kattförsäkring

Byta kattförsäkring

Att byta kattförsäkring är lättare än vad man tror och du kan faktiskt spara en hel del pengar på bytet. Många tror att ett val av en kattförsäkring gäller under hela kattens liv men om du jämför olika typer av kattförsäkringar kan du spara mycket pengar. 

Det lönar sig att göra en jämförelse när du ska välja kattförsäkring till din kattunge. Mycket kan dock hända under din katts livstid och flera försäkringsbolag och erbjudanden kan tillkomma. Det kan därför vara klokt att se över dina försäkringskostnader flera gånger under kattens liv. Det gäller såklart alla de försäkringar som du tecknar. 

Du kan välja att byta försäkringsbolag helt eller så kan du byta kattförsäkring inom det försäkringsbolag som du tecknat en kattförsäkring inom. Oavsett ditt val kan du tjäna pengar på ett byte och få ett högre ersättningsbelopp och en större omfattning.

Karenstid kan vara bra att se över vid byte av kattförsäkring

Att byta kattförsäkring är enkelt och går bra hos de flesta försäkringsbolag. Det finns dock vissa saker som det kan vara bra att se över inför ditt byte. Det finns försäkringsbolag som har en karenstid vid byte av kattförsäkring. 

Ofta gäller inte karenstiden om du byter kattförsäkring från ett annat försäkringsbolag med samma ersättningsnivå. Det finns dock försäkringsbolag som kräver en karenstid på ibland lika många dagar som om du köper en ny kattförsäkring hos bolaget. Karenstiden är vanligtvis 20 dygn och innebär att du inte får ersättning för skador och sjukdomar som uppkommer under den tiden. 

Lassie är ett försäkringsbolag som inte har någon karenstid om du byter från ett annat försäkringsbolag och har haft din katt försäkrad oavbrutet hos det tidigare bolaget. Det innebär att ditt försäkringsskydd gäller från första dagen som du byter försäkringen. 

Även Trygg Hansa erbjuder en kattförsäkring utan karenstid om du byter från ett annat försäkringsbolag. Däremot krävs det att du passerat 20 dygn i karenstid hos det försäkringsbolag som du byter ifrån.

Kattens ålder kan vara bra att se över vid byte av kattförsäkring

Vid byte av kattförsäkring till ett annat försäkringsbolag kan det vara bra att ha din katts ålder i åtanke. En äldre katt kan begränsas av olika typer av omfattningar beroende på vilket försäkringsbolag som du väljer. 

Vissa försäkringsbolag har olika ersättningsbelopp beroende på din katts ålder och vissa erbjuder inte ens en kattförsäkring för äldre katter. Lassie erbjuder en kattförsäkring med samma omfattande ersättningsbelopp oberoende av din katts ålder.

Se mer om hur du kan byta till Lassie Kattförsäkring nedan. 

lassie logga
5/5
Lassie Kattförsäkring

Byta kattförsäkring inom samma försäkringsbolag

Även om du inte vill byta försäkringsbolag kan det vara bra att jämföra olika alternativ inom det försäkringsbolag som du har tecknat kattförsäkringen inom. Flera försäkringsbolag uppdaterar regelbundet sina erbjudanden och försäkringslösningar vilket gör att du kan tjäna pengar på att se över vilka alternativ som finns. 

Ersättningsbelopp och omfattning av kattförsäkringen kan ändras genom åren och det kan därför vara bra att hålla dig uppdaterad med vad ditt försäkringsbolag erbjuder. Det kan även finnas rabatter och erbjudanden som du kan ta del av. Vi underlättar för dig inför ditt val av kattförsäkring genom att jämföra de kattförsäkringar som finns på den svenska marknaden. Läs mer här för att se vilket företag som erbjuder den bästa kattförsäkringen

Se även