Dolda fel försäkring för katter

Dolda fel försäkring för katter

Flera försäkringsbolag erbjuder något som kallas för dolda fel försäkring för katter eller mer specifikt för kattungar. Vad innebär en dolda fel försäkring och räcker det som skydd för din kattunge? Vi går igenom allt viktigt som du behöver tänka på och hur du ska tänka när du köper en kattunge. 

När du köper en kattunge är det viktigt att se över om din kattunge har en försäkring för dolda fel. Oftast om du köper en kattunge från en registrerad kattuppfödare ingår en dolda fel försäkring i den försäkring som kattuppfödaren har för kattkullen. 

En dolda fel försäkring ingår oftast även när du tecknar en kattförsäkring för din kattunge. Det är alltid bra att jämföra kattförsäkringar och dubbelkolla olika alternativ för att hitta bäst kattförsäkring för dig och din katt. 

Vad innebär en dolda fel försäkring för katter?

En dolda fel försäkring är en specialförsäkring för kattungar som innebär att kattuppfödaren försäkrar kostnaden för kattungen om ett dolt fel upptäcks av den nya ägaren inom tre år. 

När du tecknar en kattförsäkring till din kattunge ingår oftast en försäkring för dolda fel hos de flesta försäkringsbolag. Det innebär då att du kan få ersättning om din kattunge har ett dolt fel som upptäcks inom tre år. 

För att en dolda fel försäkring ska gälla för en kattunge krävs det att den tecknas när kattungen är mellan fyra till tolv veckor. Beroende på vilket försäkringsbolag du har kan tidpunkten skilja sig. 

Dolda fel försäkring är något som alla kattuppfödare bör ha för sin kattkull för att undvika att man blir återbetalningsskyldig till den nya ägaren om din kattunge skulle bli sjuk under de tre första åren. 

Försäkringen är också en form av trygghet för dig som ny ägare och köpare då du har större kontroll över om din kattunge skulle bli sjuk under de första åren. När du tecknar en kattförsäkring för din kattunge ingår även dolda fel oftast vilket skapar en trygghet hos både dig och din katt om ni skulle behöva söka vård. 

Det ingår i en dolda fel försäkring

Beroende på vilket försäkringsbolag som försäkringen är tecknad hos kan innehållet variera. Beroende på de villkor som försäkringsbolagen har kan omfattningen skilja sig. Det är därför bra att se över flera alternativ innan du tecknar en dolda fel försäkring. 

I de flesta fallen innehåller dolda fel försäkringen för det mesta veterinärvård och livförsäkring för katt. Det innebär att du kan få ersättning om din katt har ett dolt fel som leder till veterinärvård eller i värsta fall att din katt dör. 

Hos vilka försäkringsbolag ingår en dolda fel försäkring?

Om du tecknar en kattförsäkring för din kattunge inom en viss period ingår ofta en dolda fel försäkring. Vissa försäkringsbolag har speciella villkor och krav på när du kan teckna försäkringen för att dolda fel ska ingå men de allra flesta erbjuder försäkringen. 

Hedvig Kattförsäkring och Lassie Kattförsäkring är två av försäkringsbolagen som erbjuder dolda fel försäkring i samtliga av deras försäkringslösningar.

Det går dock inte att endast teckna en försäkring för dolda fel för din kattunge eftersom det är en begränsad och specifik kattförsäkring. Din kattunge kan dock ha en dolda fel försäkring från kattuppfödaren. Det rekommenderas dock alltid att du tecknar en mer omfattande kattförsäkring för din katt. 

lassie logga
5/5
Lassie Kattförsäkring
Hedvig kattförsäkring logo
5/5
Hedvig Kattförsäkring

Se även