Kattförsäkring till en gammal katt

gammal katt

En katt räknas ofta som äldre eller gammal om den passerat sju år. Att försäkra en kattunge är i många fall enkelt och smidigt då de flesta försäkringsbolag erbjuder kattförsäkringar för kattungar. Många försäkringsbolag erbjuder även rabatter för kattungar.

Men vad gäller egentligen om du har en katt som är äldre än sju år? Går det att försäkra en katt som uppnått en viss ålder och är det möjligt att få samma omfattande försäkringsskydd som för en yngre katt? Vi har samlat bra information som du bör tänka på inför ditt val av kattförsäkring.

Samma omfattande försäkringsskydd för en gammal katt

Det finns flera försäkringsbolag som erbjuder en kattförsäkring som är densamma oavsett åldern på din katt. ManyPets erbjuder en kattförsäkring med samma omfattande ersättningsbelopp oavsett din katts ålder.

Det enda som påverkas av din katts ålder är vilket självriskbelopp som du har möjlighet att välja. Även Svedea och ICA erbjuder en kattförsäkring som går att tecknas av äldre katter. 

Tillägget livförsäkring erbjuder hos de flesta försäkringsbolag endast ersättning om din katt är yngre än nio år.

Ersättning för tidigare sjukdomar och besvär

Många äldre katter kan ha drabbats av tidigare sjukdomar och besvär som hos många försäkringsbolag kan påverka ersättningen för skador eller sjukdomar som uppkommer till följd av det redan kända besväret. ManyPets ger dig möjlighet att välja till ett tillägg gällande tidigare besvär som kan ge dig ersättning om du skulle behöva uppsöka vård till följd av ett tidigare besvär.

Tips till dig som har en gammal katt

En äldre katt orkar inte lika mycket som en yngre katt och det är därför viktigt att ge din katt möjlighet till återhämtning. Du kan även justera högre höjder i huset så att din katt kan komma åt delar som kanske på äldre dagar är jobbigare att komma åt. 

Flera återförsäljare och butiker erbjuder specialfoder för äldre katter eller seniorkatter som det oftast kallas. Seniorkatter behöver oftast en speciell diet för att plocka upp rätt näringsämnen eftersom tarmfunktionen blir sämre med åren. Äldre katter har även en tendens att dricka mindre och blir då lättare uttorkade. Välj därför ett foder med vätska för att kombinera mat och dryck. 

Sjukdomar är tyvärr vanligare med åldern och äldre katter löper högre risk för olika sjukdomar såsom exempelvis njursjukdomar. Det är därför viktigt att du har koll på din katts beteende för att snabbt se om din katt behöver veterinärvård och för att undvika mer allvarliga sjukdomar.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på reddit

Se även

Dolda fel försäkring för katter
Kattförsäkringar

Dolda fel försäkring för katter

Flera försäkringsbolag erbjuder något som kallas för dolda fel försäkring för katter eller mer specifikt för kattungar. Vad innebär en dolda fel försäkring och räcker

Byta kattförsäkring
Kattförsäkringar

Byta kattförsäkring

Att byta kattförsäkring är lättare än vad man tror och du kan faktiskt spara en hel del pengar på bytet. Många tror att ett val

3 bästa kattförsäkringarna
Kattförsäkringar

3 bästa kattförsäkringarna 2021

Ett nytt år innebär en ny jämförelse av de kattförsäkringar som finns på den svenska marknaden. Det kan vara både tidskrävande och omtumlande för dig