Försäkra en gammal katt

försäkra gammal katt

Så fungerar det att försäkra en gammal katt

En katt räknas ofta som äldre eller gammal om den passerat sju år. Att försäkra en kattunge är i många fall enkelt och smidigt då de flesta försäkringsbolag erbjuder kattförsäkringar för kattungar. Många försäkringsbolag erbjuder även rabatter för kattungar.

Men vad gäller egentligen om du har en katt som är äldre än sju år? Går det att försäkra en katt som uppnått en viss ålder och är det möjligt att få samma omfattande försäkringsskydd som för en yngre katt? Att försäkra en gammal katt bör vara lika självklart som att försäkra en kattunge.

Vi har därför samlat bra information som du bör tänka på inför ditt val av kattförsäkring. Vi går igenom och jämför alla kattförsäkringar för att se vilken som är den bästa kattförsäkringen. 

Samma omfattande försäkringsskydd för en gammal katt

Det går att försäkra en gammal katt hos de flesta försäkringsbolag men alla erbjuder inte samma typ av försäkring om katten är äldre. Lassie erbjuder en kattförsäkring med samma omfattande ersättningsbelopp oavsett din katts ålder.

Det enda som påverkas av din katts ålder är vilket självriskbelopp som du har möjlighet att välja. Även Svedea och ICA erbjuder och möjlighet att försäkra en gammal katt.  

Tillägget livförsäkring för katt erbjuder hos de flesta försäkringsbolag endast ersättning om din katt är yngre än nio år. Det innebär att det kan vara svårt att hitta försäkringsbolag som erbjuder möjligheten att försäkra en gammal katt med en livförsäkring. 

Ersättning för tidigare sjukdomar och besvär

Många äldre katter kan ha drabbats av tidigare sjukdomar och besvär som hos många försäkringsbolag kan påverka ersättningen för skador eller sjukdomar som uppkommer till följd av det redan kända besväret. 

Vilken är den bästa försäkringen för en gammal katt?

Vi tycker att Lassie erbjuder den bästa försäkringen för en gammal katt. Försäkringen har samma omfattande innehåll oavsett ålder på din katt.

lassie logga
5/5
Lassie Kattförsäkring

Tips till dig som har en gammal katt

En äldre katt orkar inte lika mycket som en yngre katt och det är därför viktigt att ge din katt möjlighet till återhämtning. Du kan även justera högre höjder i huset så att din katt kan komma åt delar som kanske på äldre dagar är jobbigare att komma åt. 

Flera återförsäljare och butiker erbjuder specialfoder för äldre katter eller seniorkatter som det oftast kallas. Seniorkatter behöver oftast en speciell diet för att plocka upp rätt näringsämnen eftersom tarmfunktionen blir sämre med åren. Äldre katter har även en tendens att dricka mindre och blir då lättare uttorkade. Välj därför ett foder med vätska för att kombinera mat och dryck. 

Sjukdomar är tyvärr vanligare med åldern och äldre katter löper högre risk för olika sjukdomar såsom exempelvis njursjukdomar. Det är därför viktigt att du har koll på din katts beteende för att snabbt se om din katt behöver veterinärvård och för att undvika mer allvarliga sjukdomar.

Se även