Så gör du för att teckna en kattförsäkring

Så gör du för att teckna en kattförsäkring

Det finns en hel del saker som du bör tänka på när du skaffar en katt. En viktig del är att teckna en kattförsäkring för att både du och din katt ska få ett så tryggt liv tillsammans som möjligt. I den här artikeln tittar vi närmare på när man kan teckna en kattförsäkring och hur man gör.

Vilken kattförsäkring ska man teckna?

Den försäkring som passar dig och din katt bäst beror på flera olika faktorer som till stor del är individuella. Det är därför bara du som kan bestämma vilken försäkring som passar er bäst.

Vi har jämfört flera alternativ för att göra din jämförelse enklare. Just nu erbjuder Lassie den bästa försäkringen i vår övergripande jämförelse av alla kattförsäkringar på den svenska marknaden. Läs mer om vår jämförelse och den bästa kattförsäkringen 2023.

lassie logga
5/5
Lassie Kattförsäkring

5 steg: Så gör du för att teckna en kattförsäkring

  1. Jämför alla kattförsäkringar på vår jämförelsesajt. 
  2. Välj den försäkring som passar dig och din katt bäst. 
  3. Klicka dig vidare till försäkringsbolagets hemsida.
  4. Fyll i den efterfrågade informationen om dig och din katt för att få ett prisförslag.
  5. Acceptera förslaget.

Kan man teckna en försäkring till en äldre katt?

Oftast går det att teckna en försäkring till en äldre katt men det beror på vilket försäkringsbolag som du väljer att teckna försäkringen hos. Vissa försäkringsbolag har en äldre gräns för hur gammal katten högst får vara för att det ska vara möjligt att försäkra den medan andra försäkringsbolag erbjuder samma försäkring oavsett ålder. 

Läs mer i vår artikel: Försäkra en äldre katt. 

Vad händer om jag inte tecknar en försäkring till min katt?

Om du inte tecknar en försäkring till din katt kan det bli väldigt dyrt om du behöver söka vård hos en veterinär för en skada eller sjukdom som din katt råkat ut för. En försäkring ger dig möjligheten att söka vård utan att behöva bry dig om hur mycket det kommer att kosta. Det är således en trygghet för både dig och din katt att ha en försäkring.

 

Behöver man teckna en försäkring för katter?

Det finns inget krav på att du måste försäkra din katt men utan en försäkring kan det bli väldigt dyrt om du behöver besöka en veterinär om din katt är sjuk eller skadad.

Behöver man försäkra en innekatt?

En innekatt kan också bli sjuk eller råka ut för en skada i hemmet som kräver veterinärvård. Om du inte har en försäkring kan det därför bli väldigt dyrt om din katt behöver veterinärvård. Försäkringen blir alltså en trygghet både för din egen ekonomi och din katt.

Se även