Petson
Petson omdöme:
5/5

Petson Kattförsäkring Recension

Petson Kattförsäkring är en ny försäkring på den svenska marknaden. Bolaget erbjuder djurförsäkringar för både katter och hundar och vill erbjuda en billig försäkring med ett bra skydd. Kattförsäkringen går att välja med fyra olika maxersättningsbelopp. Det högsta beloppet är dessutom högst på marknaden just nu. 

I den här recensionen har vi samlat allt du behöver veta om Petson. Du hittar bland annat en sammanfattning och analys av försäkringens innehåll jämfört med andra försäkringsbolag. Vi går även igenom allmän information om försäkringen, vilka ersättningsbelopp som erbjuds, för- och nackdelar, tillägg, rabatter, kundomdömen och slutligen vårt eget omdöme. 

Samtliga nivåer av ersättningsbelopp som bolaget erbjuder har samma omfattande innehåll. Det som skiljer dem åt är hur hög ersättning du kan få per år. Hos Petson kan du även kombinera din försäkring med en foderprenumeration. 

Om du har fler än fyra djur har du möjlighet att teckna en specialanpassad flockförsäkring. Det finns även flera tilläggsförsäkring som du kan komplettera din kattförsäkring med. 

Läs vidare i vår recension av Petson för mer information. Du får då reda på vårt omdöme om kattförsäkringen och hur den står sig mot andra kattförsäkringar som erbjuds på den svenska marknaden.

Senast uppdaterad: 2024-06-01

Innehållsförteckning

Petson Ranking - Översikt

Petson Ranking
Ersättningsbelopp
5 av 5
Tillägg
4 av 5
Pris
5 av 5
Karens
5 av 5
Självrisk
4 av 5
Petson omdöme
5/5

Petson pris

Priset för en kattförsäkring hos Petson beror på flera individuella faktorer. Bland annat beror det på vilken ersättningsnivå du väljer. 

Se ditt pris här:

Innehåll i Petson Kattförsäkring

Hos Petson finns en kattförsäkring som går att teckna för fyra olika ersättningsnivåer. Samtliga nivåer har samma omfattande innehåll men ersättningen skiljer dem åt. Nedan går vi igenom kattförsäkringens innehåll och vad de olika nivåerna innebär.

Petson Kattförsäkring

Petson Kattförsäkring ger dig möjlighet att välja mellan de maximala ersättningsbeloppen 25 000 kr per år, 60 000 kr per år, 120 000 kr per år eller 175 000 kr per år. Det högsta valbara ersättningsbeloppet är dessutom det högsta ersättningsbeloppet på marknaden just nu. 

Samtliga nivåer har samma omfattande innehåll men till olika maximala ersättningsbelopp per år. Försäkringen inkluderar bland annat ersättning för medicin, MR & CT och tandsjukdomen TR upp till maxbeloppet. Dessutom ingår ersättning för rehabilitering. 

Hos Petson får du även gratis digital rådgivning med deras egna veterinärer. Dessutom erbjuder bolaget möjlighet till personlig foderrådgivning och foderprenumeration. En foderprenumeration hos bolaget innebär även att du kan sänka din premie varje månad. Du kan också sänka din premie om du har tidigare djurägarerfarenhet.

Ersättningsbelopp

Petson Kattförsäkring erbjuder fyra olika ersättningsbelopp: 25 000 kr per år, 60 000 kr per år, 120 000 kr per år eller 175 000 kr per år. Det mest omfattande beloppet är det högsta på den svenska marknaden just nu.

Innehåll

Innehåll
Max ersättningsbelopp
175 000 kr/år
Digital veterinär
Ingår
Rehabilitering
6 000 kr/år
MR & CT Röntgen
Ingår

Jämför innehåll

Petson erbjuder en konkurrenskraftig kattförsäkring på den svenska marknaden som har ett av marknadens bredaste spann när det kommer till ersättningsbeloppet. Det ger dig möjlighet att välja det belopp som passar dig bäst utan att det påverkar försäkringens innehåll. 

Det är främst fem punkter där vi tycker Petson skiljer sig från konkurrenterna:

Tillägg Petson

Hos Petson har du möjlighet att komplettera din kattförsäkring med tre olika tillägg. Det går att teckna ett tillägg för en livförsäkring, en avelsförsäkring och en försäkring för liv och användbarhet. Nedan hittar du kortfattad information om tilläggen. För mer information, se försäkringens villkor.

Liv

Livförsäkringen går att teckna som ett tillägg till kattförsäkringen. Med tillägget kan du få ersättning för din katts livvärde om den avlider till följd av skada eller sjukdom. Livförsäkringsbeloppet kan maximalt uppgå till 25 000 kronor.

Avel

En avelsförsäkring kan tecknas som ett tillägg om du planerar att använda din katt i avel. Tillägget ger då ett utökat skydd med bland annat en fertilitetsutredning, ett extra kejsarsnitt och veterinärvård till kattungarna.

Liv med Användbarhet

Med tillägget Liv med Användbarhet har du möjlighet att få ersättning för din katts livvärde om den enligt veterinärmedicinsk bedömning inte längre kan användas inom avel.

Rabatter

Bolaget erbjuder flera rabatter på sin hemsida. Rabatterna uppdateras regelbundet och för fullständiga villkor och rabatter läs mer på bolagets hemsida.

Lanseringsrabatt

Petson erbjuder för närvarande en lanseringsrabatt på 15%.

Kattungerabatt

Bolaget erbjuder en kattungerabatt på 30%.

Foderkasse ingår (3 mån)

Under 3 månader ingår bolagets foderkasse utan extra kostnad när du tecknar en ny hundförsäkring.

röd kattunge

Karens & självrisk

Karenstiden och självrisken är två punkter som är bra att se över när du jämför försäkringar. Nedan har vi sammanfattat karens och självrisk hos Petson för att underlätta din jämförelse. Läs mer i försäkringens villkor.

Karens

Petson har en karenstid på 20 dagar för sjukdomar vid nyteckning av en försäkring. Vid olycksfall gäller dock försäkringen vid midnatt dagen efter det datum då försäkringen tecknades. 

Vid nyteckning av en försäkring för en kattunge yngre än 16 veckor i samband med leverans från uppfödaren är försäkringen karensfri.  

Hos bolaget har du möjlighet till fri flytt utan reservationer om din katt är frisk och under 4 år samt har en oavbruten försäkring sedan 4 månaders ålder.

Självrisk

Du har möjlighet att välja en fast självrisk på 900 kr, 2900 kr eller 4900 kr. Den rörliga självrisken är på 15 eller 25 procent. 

Självriskperioden för den fasta självrisken är 4 månader. Under den perioden betalar du bara den fasta självrisken en gång. 

Fördelar och nackdelar

Fördelar med Petson

Nackdelar med Petson

Petson Omdöme

Vårt betyg:
5/5

Petson Omdöme

Petson Kattförsäkring får efter vårt test och jämförelse omdömet 5 av 5. Petson får därmed det högsta möjliga omdömet i vårt test. Det innebär att kattförsäkringen är en av de bästa kattförsäkringarna i vår jämförelse 2024. 

Kattförsäkringen är en av de bästa i vår jämförelse eftersom den erbjuder det högsta ersättningsbeloppet, erbjuder samma omfattande innehåll oavsett vilken nivå du väljer, erbjuder foderprenumeration och rådgivning samt ger flera möjligheter för dig att sänka premiekostnaden. 

Det är dessutom möjligt att komplettera din försäkring ytterligare med olika tillägg som erbjuds för livförsäkring, avelsförsäkring och användbarhet. Livförsäkringsbeloppet är dock begränsat till 25 000 kronor. Det finns andra försäkringsbolag som ger ersättning för högre belopp.

Bolaget har dessutom en specialanpassad flockförsäkring för dig med mellan 4 och 10 djur. I flockförsäkringen kan du inkludera både katter och hundar. 

Hos Petson kan du på flera olika sätt påverka den premie som du betalar varje månad. Det går till exempel att sänka premien genom att teckna en foderprenumeration hos bolaget. Om du har tidigare djurägarerfarenhet kan du också sänka din premie. Det är få försäkringsbolag som ger dig möjlighet att påverka premien på det här sättet. 

Kattförsäkringen ersätter dessutom tandsjukdomen TR upp till ersättningsbeloppet. 

Försäkringen har dock begränsningar för vissa kattraser. Jämfört med andra försäkringsbolag på marknaden finns det bolag som inte har några rasspecifika begränsningar. 

Självriskperioden är fyra månader. Det är en kortare period flera av försäkringsbolagen i vår jämförelse. Det är möjligt att få ingen karenstid hos bolaget. Det är lägre än hos flera av konkurrenterna. 

Petson omdöme blir efter vårt test det högsta: 5 av 5. 

Omdömet är avrundat till närmsta heltal. 

Jämför Petson med andra kattförsäkring och se den bästa kattförsäkringen 2024.

Kundernas erfarenhet av Petson

Eftersom Petson är en helt ny djurförsäkring finns det ännu inga kundomdömen om bolaget.

Då passar Petson dig

Petson erbjuder en flexibel försäkring som ger dig möjlighet att välja mellan olika ersättningbelopp men du har fortfarande samma omfattande innehåll. Du har också möjlighet att på olika sätt påverka premiekostnaden hos bolaget genom bland annat foderprenumeration och tidigare djurägarerfarenhet. 

Petson erbjuder det högsta möjliga maxersättningsbeloppet på marknaden just nu och är därmed ett konkurrenskraftigt alternativ. Däremot har försäkringen beräkningarna för vissa kattraser som är bra att se över i försäkringens villkor. 

Den bästa försäkringen för dig och din katt beror även på flera individuella faktorer och behov som bara du kan jämföra. 

Slutsats och summering

För att summera vår recension kan vi konstatera att Petson erbjuder en av de bästa kattförsäkringarna på den svenska marknaden 2024 i vår jämförelse.

FAQ

Petson är ett helt nytt bolag och saknar än så länge kundomdömen.

Priset på en kattförsäkring från Petson beror på flera individuella faktorer. Det beror bland annat på vilket ersättningsbelopp som du väljer.

Ja, kattförsäkringen har begränsningar för vissa raser.

Petson är ett pålitligt och seriöst bolag. Bolaget går under den svenska försäkringsförmedlaren Nostep AB som har tillstånd att förmedla försäkringar i klass 9 och som står under Finansinspektionens tillsyn. Försäkringsgivare för Nostep AB:s försäkringar är Eir Försäkring AB. 

Petson är helt nytt och grundades av personer med stor kunskap inom djurbranschen.Petson

Om Petson

Petson grundades av människor som kan djurhälsa. Personerna bakom bolaget är veterinärer, uppfödare och djurägare. Med deras kompetens vill de erbjuda ett enkelt sätt att göra rätt för ditt djurs välmående. Därför erbjuder Petson både foder och försäkringar som är anpassade efter ditt djur. 

Bolaget är nytt på marknaden och erbjuder förutom hundförsäkringar även kattförsäkringar på den svenska marknaden. 

Bolaget bakom Petson heter Nostep AB och är en försäkringsförmedlare med tillstånd att förmedla försäkringar i klass 9 under tillsyn av Finansinspektionen. Försäkringsgivare är Eir Försäkring AB. 

För mer information om Petson, fullständiga villkor och innehåll vänligen se bolagets hemsida.

Kontaktuppgifter till Petson

Telefon: 08-14 20 00

e-post: [email protected]

Öppettider: Helgfria vardagar 09.00 – 16.00

Vendevägen 87, 182 32 Danderyd