ManyPets kommer inte längre att erbjuda djurförsäkringar i Sverige

ManyPets logo

I ett pressmeddelande från ManyPets som publicerades i slutet på maj framgår det att bolaget väljer att avsluta sitt samarbete med försäkringsbolaget Great Lakes Insurance SE och därmed avvecklar sin verksamhet i Sverige.

Det innebär att det inte är möjligt att teckna en ny försäkring hos bolaget eller förnya sin nuvarande försäkring från och med den 1 juli 2023. Bolaget kommer däremot fortfarande finnas kvar i Sverige för de redan befintliga kunderna.

Varför avvecklar ManyPets sin verksamhet i Sverige?

ManyPets kommer inte längre att erbjuda djurförsäkringar i Sverige eftersom de har avslutat sitt samarbete med försäkringsbolaget Great Lakes Insurance SE.

Enligt bolagets pressmeddelande beror beslutet på att moderbolaget Many Group sett över sin strategi i Europa och Sverige. Bolaget har beslutat sig för att satsa på den brittiska och den amerikanska marknaden istället.

 

Vad händer om jag är kund hos ManyPets?

Det kommer inte längre att vara möjligt att teckna en ny djurförsäkring eller att förnya din gamla försäkring från och med den 1 juli 2023. Bolaget kommer dock att finnas kvar i Sverige så länge de har kunder i Sverige. Som befintlig kund löper din försäkring på som innan och bolaget kommer att finnas där för de redan befintliga kunderna.

Samarbete med Hedvig i Sverige

ManyPets har enligt pressmeddelandet valt att samarbeta med Hedvig gällande de kunder som bolaget har vars försäkring löper ut. Samarbetet går ut på att ManyPets kunder har möjlighet att välja en ny djurförsäkring hos Hedvig när deras nuvarande försäkring går ut. 

Läs mer om vad Hedvig Kattförsäkring erbjuder.

Möjlighet att byta försäkring

ManyPets var ett av de försäkringsbolag som erbjöd en konkurrenskraftig kattförsäkring i Sverige och hade därför höga betyg i vår jämförelse. Det finns dock flera alternativ som för närvarande erbjuder bättre djurförsäkringar.

Därför kan det vara värt att se över möjligheterna att byta kattförsäkring eftersom ManyPets nu valt att avveckla verksamheten i Sverige. Lassie, Hedvig och Svedea är tre svenska försäkringsbolag som erbjuder några av de bästa kattförsäkringarna på den svenska marknaden. 

Läs mer om ManyPets avveckling i bolagets pressmeddelande.

Se även